Politica de retur CONSTRUCTIISOLARESERE  asigura politica de retur in conditiile aplicarii Ordonantei de urgenta nr. 34/2014, privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Cumparatorii care au cumparat de pe www.constructiisolare.ro pot returna produsele cumparate, in ambalajul original, in termen de 14 zile lucratoare de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In acest sens, Cumparatorul va formula o declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract si/sau de a returna produsul comandat sau va putea completa un formular de retur, care va fi transmis pe adresa de email constructiisolare@yahoo.com sau prin intermediul postei.

Conform art. 9 din O.U.G. nr.34/2014,”Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii de la incheierea contractului”. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala cumparatorului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. In conditiile aplicarii disp. art. 14 alin. 3 din O.U.G. nr. 34/2014, consumatorul va fi responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. CONSTRUCTIISOLARESERE  va percepe taxe suplimentare pentru returnarea acelor produse la care se vor constata: lipsa sau ruperea etichetelor, lipsa ambalajului original, etc., in vederea readucerii produselor la starea initiala. In aceste conditii, aceste costuri vor fi unele rezonabile pentru cumparator.

In conformitate cu art. 13 alin. 4 din O.U.G. nr. 34/2014, CONSTRUCTIISOLARESERE  va rambursa contravaloarea la data receptionarii produselor, care au facut obiectul vanzarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform careia acesta a trimis produsele, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.

Suma rambursata nu va include cheltuielile de transport ocazionat cu returnarea produselor, in conditiile in care aceste costuri au fost suportate de catre CONSTRUCTIISOLARESERE .

Un produs este considerat folosit atunci cand:

  • Produsul sau ambalajul prezinta urme de uzura (modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi etc.)
  • Produsul a fost folosit intensiv

Date de care trebuie tinut cont atunci cand se returneaza produsele comandate:

  • Contravaloarea transportului produselor catre firmaCONSTRUCTIISOLARESERE  va fi suportata de client.
  • Produsele trebuie sa fie in stare foarte buna, sa nu fie folosite sau uzate. 
  • Produsele se pot returna doar in ambalajul original fara a fi deteriorate (cu urme de lovituri sau distruse). 
  • In situatia in care produsele au un sigiliu, acesta nu are voie sa fie desfacut produsul trebuie returnat sigilat.
  • Starea produselor returnate trebuie sa fie la fel ca la achizitionarea/primirea lor. Orice semn de uzura existent pe produs sau ambalaj atrage anularea dreptului de returnare.
  • Cumparatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. 
  • Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc. 

Daca intampinati orice probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin email sau cu persoana cu care discutat, puteti solicita o conciliere suplimentara, contactandu-ne pe adresa constructiisolare@yahoo.com/office@constructiisolare.ro

Cumparatorului ii revine obligatia de a achita contravaloarea transportului dus-intors integral. Raspundere Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea necorespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor. 

Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Legea aplicabila – jurisdictia

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.